nov
17

Forralt bor

| Szerző: Macskakő kávézó | 6:30 pm

A borongós, sötét, hideg napok és a karácsonyi vásárok ideje. Mi más deríthet minket jobb kedvre ebben a szomorkás időben, ha nem egy pohár meleg, fűszeres forralt bor!? A forralt borban az a jó, hogy tradíciója és szezonjellege ellenére számos helyen fogyasztható, például itt nálunk a Macskakő kávézóban is!  Kortyolhatjuk egyedül, baráti társasággal a hangulatos Macskakőben vagy párunkkal a karácsonyi vásáron a sültkolbász mellé vagy síelés közben pihenésképp. Már az illata is csodálatos!

Az itt leírt recept, nagyon kellemes, ne hagyjátok ki!

Elkészítési idő

15 perc

Hozzávalók 4 személyre:

750 ml bor (vörös, száraz)

70 g kristálycukor

2 rúd fahéj (egész)

8 szem szegfűszeg (egész)

3 szem szegfűbors (egész)

4 szelet citrom

2 szem kardamom - zöld (egész)

nov
13

Amikor zúzmarás reggelen az ablakon kitekintve már előre fázunk, vagy nap végén végre meleg otthonunkba lépünk, egy bögre forró csokoládé csodát művelhet. Egyszerűen elkészíthető, sokféleképpen ízesítheted, megunhatatlan! Nálunk a Macskakő kávézóban például nagyon szeretjük a karamellás, mogyorós és vaníliás változatot, de megunhatatlan a mentás is és persze mindez van fehér csokis változatban is ! :-)

nov
12

Szívesen kezdenéd a napot gőzölgő cappuccino, egy illatos, meleg croissant, vagy éppen egy ízletes szendvics társaságában? Eláruljuk, hol reggelizz!

süti beállítások módosítása