A borongós, sötét, hideg napok és a karácsonyi vásárok ideje. Mi más deríthet minket jobb kedvre ebben a szomorkás időben, ha nem egy pohár meleg, fűszeres forralt bor!? A forralt borban az a jó, hogy tradíciója és szezonjellege ellenére számos helyen fogyasztható, például itt nálunk a Macskakő kávézóban is! Kortyolhatjuk egyedül, baráti társasággal a hangulatos Macskakőben vagy párunkkal a karácsonyi vásáron a sültkolbász mellé vagy síelés közben pihenésképp. Már az illata is csodálatos!
Az itt leírt recept, nagyon kellemes, ne hagyjátok ki!
Elkészítési idő
15 perc
Hozzávalók 4 személyre:
750 ml bor (vörös, száraz)
2 rúd fahéj (egész)
8 szem szegfűszeg (egész)
3 szem szegfűbors (egész)
4 szelet citrom
2 szem kardamom - zöld (egész)